fbpx

Fokus på biodiversitet, slotshaver og tværfagligt samarbejde til Have & Landskab 2023

I år deltager Grøn Vækst på Have & Landskab som en del af idverde. Øverst på dagsordenen står dialog med nye såvel som eksisterende samarbejdspartnere, leverandører, kunder og andre nysgerrige sjæle. Anlægsgartnervirksomheden leverer også to faglige oplæg på den fælles idverde-scene i Skoven.

Fra den 30. august til 1. september valfarter den grønne branche til Slagelse for at deltage på Skandinaviens største fagmesse. På et 500 m2 stort skovområde sætter Danmarks største anlægsgartnergruppe, idverde, scenen for fortællingen om naturbaserede løsninger og ’the power of nature’, hvor datterselskaberne Grøn Vækst, Malmos, OKNygaard, Lauge Bonde og Zinco Danmark i fællesskab leverer de gode eksempler på, hvordan naturen ofte har løsningen på de klima- og miljømæssige udfordringer, samfundet står over for i dag.

For Grøn Vækst er det en fast tradition at afsætte store ressourcer til at være synlige på Have & Landskab. Det er en vigtig måde at pleje kunde- og samarbejdsrelationer, fortæller Jakob Kristensen, direktør i Grøn Vækst. Han ser frem til at afprøve det nye fælles setup, hvor der også bliver rig mulighed for at tilbringe tid med nye idverde-kolleger og deltage i faglige oplæg.

Også for Thomas Olesen, adm. direktør i Grøn Vækst, har det stor værdi at deltage på HL23 – både som virksomhed og som en del af et større fællesskab i idverde:

”På tværs af idverde har vi brede kompetencer inden for grøn drift, biodiversitet, klimatilpasning, grønne tage, træpleje og andre komplekse opgaver, som uden tvivl bliver en nødvendig del af fremtidens landskaber og naturpleje’’, fortæller Thomas Olesen og fortsætter:

’’I Grøn Vækst ligger vi også inde med både viden og praktiske erfaringer fra vores hverdag som anlægsgartnere, som vi meget gerne spiller ind med. Herunder det at drifte biodiverse arealer og skabe gode tværfaglige samarbejder i driftskontrakter.’’


Slotshaver, samarbejde og synergi

Som en del af tilstedeværelsen på Have & Landskab afholder idverde en række masterclasses på fællesstanden i Skoven. Grøn Vækst har allieret sig med tætte samarbejdspartnere for at sætte fokus på forskellige tilgange til grøn drift.

Den 30. august kl. 11.30 indtager Jakob Friisbæk Jensen, Grøn Vækst, og Peter Juhl fra Opland Landskabsarkitekter scenen til et fagligt oplæg om, hvordan forskellige fagligheder kan mødes i ambitionen om at fremme biodiversitet, når succeskriterierne for opgaveløsningen ser forskellig ud.

Den 1. september kl. 14.30 sættes der spot på drift af unikke kulturhistoriske slotshaver, der stiller store krav til opgaveløsningen. Her deler Kent Grill-Als, Grøn Vækst, og John Nørgaard Nielsen fra Slots- og Kulturstyrelsen erfaringer om, hvordan formidling, kulturbevarelse, fredninger og biodiversitet kan spille sammen – og hvordan moderne og historisk tid finder fælles fodslag.


Faktaboks:

Have & Landskab afholdes den 30/8 – 1/9 på Jernbjerggaarden, C.A.Olesensvej 2, 4200 Slagelse.

Gratis billet til downloades her.

Læs programmet for idverdes fælles-scene i Skoven her: https://www.idverde.dk/have-og-landskab-2023/

Del på sociale medier:

Facebook
LinkedIn
Email

Flere indlæg

Ørestad

Grøn Vækst har fornøjelsen af at pleje og passe de smukke naturområder ved Københavns nyere bydel Ørestad

Anlægsgartnergruppen idverde runder milliarden

Konkurrencestyrelsen har netop godkendt, at anlægsgartnervirksomheden Grøn Vækst bliver en del af idverde gruppen i Danmark. Med godkendelsen runder idverde en milliard i årlig omsætning.